Вещерска торта

Тортата върху "зловещата" подложка

Дойде времето и музата за поредната торта. Този път е по мотиви от компютърна игра. Играта е The Witcher,  ако не сте познали. Както е известно сред не твърде многото фенове вещерът е генно модифициран човек, чието основно занимание е да трепе лошите – предимно чудовища, но понякога и хора и животни. Освен това, поради мутациите е хит сред  жените, макар това да не е в пряка връзка с тортата. Конкретният вещер е от вещерската школа на вълците, което се идентифицира с медалион, с лице на вълк. Очите му светят,когато чудовищата са опасно близо. Вещерът, макар непрестанно зает с чудовища или жени, намира време да води обстоен дневник, в който старателно записва характеристиките на всяко чудовище, методите за изтребването му и разни други неща.

Сега за самата торта. Блатовете са готови (поради злощастен, макар и вкусен провал, на опита за шоколадов блат с бира. Рожденикът поиска пълнеж с фъстъчено масло, което и получи по рецептата за тези бонбони.

Парче

Оформлението беше тръпка – започнах с медалиона от фондан и тайлоза. Изрязох си си формата и почна едно лепене, едно плескане на фондан върху фондан, но разгеле се получи прилично. Оставих да изсъхне.

Чудовищата са наблизо

Тортата е самият дневник. За страници използвах лента от бял фондан, намачкана с линийка. Корицата е “кожена” (кожата не е каква да е, а кожа от чудовище). Правописната грешка в надписа забелязах едва след сервиране.

Има какво да се доизкусурява, но какво да се прави, понякога така се получава :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: