Лакомство или номер. Три бързи, лесни и здравословни идеи за Хелоуин.

Хелоуин не ме е вълнувал толкова откак бях ученичка и ходех по улиците намазана с гранофорин, черен молив и червило. Същинско зомби, хората по улиците ме спираха да ме питат имам ли нужда от лекар….

После ми мина, докато не се появи Ели. И знам, че вече няма да избягам от “лакомство или номер”.

Добре обаче съвсем скоро лакомствата ще бъдат обложени с данък, а така или иначе поне докато мога да контролирам консумацията не искам да тласкам детето към бонбони и шоколади. Цял живот ще брои калории и без това (ех, женска съдба).

Та ето три идеи за почти здравословни и лесни лакомства, с които да опитомите малките чудовища, плъзнали в нощта на Вси Светии, и да избегнете поне за кратко някой хитър номер.

1. “Призраци” от моцарела (за пред по-големите деца спокойно могат да минат и за Кхтулу).

Halloween1

Вземете топче бейби моцарела и оформете долния край като пипала или раздран чаршаф (май няма по-добро описание за тренда в призрачното облекло).

Halloween2

 

 

2. “Метлички” от сирене и солети

Добре де, солетите не са най-здравословната храна. Ако не сте притиснати от времето може да метнете едни здравословни гризини във фурната.

Halloween3

Вземете лист жълто сирене, наличността в хладилника беше Маасдам, но сирене без дупки би било по-подходящо. С ножица оформете ресните на метлата – клъцнете напречно на дългата страна ресни с дебелина около 1/2 см. Всяка ресна трябва да е дълга относително 2/3 от ширината на парчето.  За разкош може да оформите ресни и в горната част (с дължина около 1/6 от ширината на парчето сирене). Увийте около солета, гризина или каквото дълго хлебно ви се намира и завържете с лист от пресен лук.

Halloween4

Halloween5

3. “Тикви” от мандарина

Halloween6

Обелете мандарина, бучнете парче солетка да имитира дръжка. За “номер” можете да добавите и листо от зелен лук. (Знам, че филизите на тиквата не са съвсем същите, но все пак създаваме илюзия а не мандаринено копие). И готово.

Halloween7

Бързо и лесно. А номерата едва ли ще ни подминат.

Tagged: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: