“Stressed” e “Desserts”, прочетено наобратно, и седем неща за мен

Продължавам да пиша по натрупаните вече снимки. Това е торта за рождения ден на майка ми, който беше през декември миналата година (малко се изчервявам докато пиша).

Беше дошъл ред да пробвам как се правят цветя от фондан. Това са анемонии. Изгледах 100 клипа, още толкова торти и (както винаги) смело и безотговорно се захванах с начинанието.

Честно казано, много съм доволна от цветенцата. Като за първи опит с моделиране на цветя си са си екстра. Само дето се оказаха огромни за торта с тези размери. Трябва да свикна да оразмерявам предварително.

Пък и се пробвах на витите торти. Хич не е толкова лесно, колкото изглежда, но горе долу видях как става и се надявам следващия път да се получи още по-добре.

И за да не се хваля само без повод – искам да споделя и още една награда, която получих от ароматната кула на вещицата, която ме заклева да разкажа седем неща за себе си.

1. Готвенето ми е  хоби. Като такова би следвало да ме успокоява и да ми носи допълнително удовлетворение. И в повечето случаи е така – прибирам се от работа и за половин час, докато приготвям вечеря имам време да се оттърся от напрежението на деня. Обаче има моменти, в които повече се ядосвам, отколкото се успокоявам.

2. Готвенето и писането на блог са само хоби, и като такова изискват особено състояние на духа – има моменти, в които не ми е нито до едното, нито до другото. Понякога за няколко месеца.

3.Готвенето ми е хоби, защото като цяло не обичам да се занимавам твърде дълго с едно нещо. Ако седна да плета и знам, че няма да видя продукт в продължение на месеци (ако правя нещо лесно, като шал), някак ми се отщява още преди да съм седнала.

4. Един приятен страничен ефект на хобито ми е, че не произвеждам десетки предмети, които да се чудя къде да сложа. Всичко се изяжда и остава само миенето на съдове.

5. Като казах за миенето на съдове, хобито си има и неприятни странични ефекти като трупане на инструменти, които не са от най-функционалните, например хиляди джиджавки за правене на един вид цвете… а за съжаление, кухнята не е като вселената да се разширява непрекъснато.

6. Най-ми е готино да пробвам нещо ново. Хич не обичам да повтарям, освен ако не е нещо, което се е получило с уникален вкус и едновременно с това става бързо и лесно.

7. Освен да готвя обичам да хапвам, особено неща, които само съм чувала като  особен деликатес. Например стриди. Е няма толкова лигаво нещо. Затваряш очи, гълташ и преглъщаш. Май няма да повторя.

Предавам тази награда на всички кулинаро-блогърки, които навестяват от време на време Приказки с канела.

Comments: 2

  1. Габи July 2, 2012 at 16:14 Reply

    Страхотна торта! Как постигна този леко блещукаш ефект? Определено имаме съвпадения по точките – най-вече относно съдовете :) Поздрави!

  2. Кали July 2, 2012 at 17:42 Reply

    Омазах вече готовите боя с перлен блясък. Даже май малко прекалих :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: